Alati usaldusväärne: nagu Potimees

Eestis on ajaleht, mis nimetab ennast “Alati usaldusväärseks.” Kahjuks ilmuvad seal põhikooli tasemel ja usulist vihkamist õhutavad tekstid.

Ise ei jõudnud seda aadressilt lugeda, enne kui see maha võeti:

“Tunnustatud Michelini atlas väidab, et Tallinna ja Antalyat lahutab veidi enam kui 3600 kilomeetrit ehk ajaliselt umbes viis tundi. See on räige vale ja ma olen väga nördinud, et hinnatud teedekaardi koostajad sellist eksitavat viga märganud pole.

Tegelikult eraldab meid Türgist umbes 11 000 aastat, sest summa summarum on see riik ligikaudu samal tasemel kui Pulli asula, mis tekkis Pärnu jõe äärde umbes 9000 aastat eKr.

Antalyas ringi käies olin ma väga üllatunud, et inimesed elavad majades, ostavad poest süüa ja jätavad oma pakkimisnööri abil koos püsivad autoromud seisma, kui fooris punane tuli süttib.

Antalya, jah, oli väga sarnane mõne tsiviliseeritud riigi keskmise linnaga. Aga vaid mõniteist kilomeetrit eksootilise lõunamaalinna südamest eemal elavad inimesed meie arusaamade järgi prügimägedel; majades, mis on kokku pandud millestki üle jäänud rämpsust ning tunnevad end selle laga keskel ütlemata mõnusalt.

Kui Eestis koliti pudulojused ja inimesed rehetoast lahku juba paarsada aastat tagasi, siis Türgimaale pole tsivilisatsiooni sellised narrused veel jõudnud, sealsed pigipead elavad endiselt rõõmsalt oma lammaste, kitsede ja kanakarjaga ühise tsellofaanist katuse all.

Ja ärgu tuldagu mulle rääkima, et Türgi naised kannavad silmaaukudega kotte peas usulisil põhjusil. Palju tõenäolisem on, et nende näod on lihtsalt pesemata – sest millestki nii veidrast kui kanalisatsioon pole külades ilmselt kuuldudki –, et endilgi on häbi.

Ja selline riik tahab Euroopa Liitu, heh! Sama hästi passiks meile seltsiks Tšaad, Angola ja Mongoolia. Sest kui majanduslikust vahest on võimalik üle saada – selleks ju Euroopa Liit ongi, et sealt igasugu abiraha pumbata –, siis kultuurilisi erinevusi nii lihtsalt ei kaota.”

 Praegune oli koopia triangel blogist

Sellise nähtuse mõistis hukka isegi SLÕhtuleht ja selle kommentaatorid:

Postimees: türgi naised on lihtsalt pesemata

Tänases kvaliteetlehes Postimehes kirjutab ajakirjanik Margus Mihkels, et Türgi naised kannavad “silmaaukudega kotte” peas seetõttu, et nende näod on lihtsalt pesemata.

Tarbija24 autorubriigis olev autotoimetaja Mihkelsi artikkel, mis idee kohaselt peaks tutvustama maasturit, keskendub hoopis Türgi Vabariigi kultuuri ja kommete mustamisele.

Nii on Postimehe ajakirjanik enda sõnul üllatunud, et Antalyas elavad inimesed majades, ostavad poest süüa ja „jätavad oma pakkimisnööri abil koos püsivad autoromud seisma, kui fooris punane tuli süttib”.

Mihkelsi arvates eraldab Eestit Türgist 11 000 aastat, kuna Türgi on „ligikaudu samal tasemel kui Pulli asula, mis tekkis Pärnu jõe äärde umbes 9000 aastat eKr.” Mihkelsi väitel elavad inimesed Türgis prügimägedel, „majades, mis on kokku pandud millestki üle jäänud rämpsust ning tunnevad end selle laga keskel ütlemata mõnusalt.”

Ka võtab ajakirjanik arvustada Türgi naiste kommet pearätikuid kanda. „Ja ärgu tuldagu mulle rääkima, et Türgi naised kannavad silmaaukudega kotte peas usulisil põhjusil. Palju tõenäolisem on, et nende näod on lihtsalt pesemata – sest millestki nii veidrast kui kanalisatsioon pole külades ilmselt kuuldudki -, et endilgi on häbi,” kirjutab Mihkels tänases Postimehes.

2 kommentaari

  1. […] nii juhtub, kui lasta end kaasa viia meelepettel, nagu sa oleksid Jeremy Clarkson ja nagu sa elaksid […]

Lisa kommentaar